Studiu: leziunile articulatiei pumnului in boxul de elita

Articulatie pumn

Conținutul

  Discul articular de structura fibrocartilaginoasa, este interpus intre cele doua suprafete articulare,de forma triunghiulara, este denumit si ligament triunghiular. Baza discului priveste in sus si se fixeaza pe marginea inferioara a incizurii ulnare a radiusului, iar varful este indreptat in jos spre baza apofizei stiloide a ulnei si osul piramidal anterior si posterior, se fixeaza pe capsula articulara.

  inflamația tratamentului cu artroza articulației umărului vindeca artrita mâinilor

  Mijloace de unire — Capsula articulara se insereaza superior pe marginile superioare ale suprafetelor articulare a celor doua oase: in jos pe discul articular, iar inferior se confunda cu capsula articulatiei radiocarpiene. Cavitatea articulara: -Discul articular imparte cavitatea articulara in doua compartimente inguste.

  unguent pentru durere în articulațiile picioarelor d tratamentul artrozei cu jeleu

  Biomecanica Cele doua articulatii radioulnare actioneaza simultan si sinergic, avand caracterul unei articulatii trocoide, in care osul mobil este radiusul.

  Aceasta executa miscari de articulatie pumn interna si externa, care insa la nivelul antebratului si mainii devin miscari de pronatie si supinatie.

  dureri articulare rotocan inflamație articulară simptomă tratament

  Axul acestor miscari nu corespunde axului vertical al radiusului si are o pozitie oblica, unind centrul capului radiusului cu capul ulnei. Cu cotul plecat, palma va privi in jos. Diferitele segmente ale radiusului se deplaseaza astfel: -Capul se roteste medial in incisura radiala completata de ligamentul inelar fara sa se deplaseze in spatiu.

  condroprotectoare pentru artrita articulației încheieturii boala articulară la bărbați

  Deci nu se produce numai o simpla rotatie si o translatie deplasarea extremitatii inferioare a radiusului fata de ulna. Cu cotul flecat, palma va privi in sus.

  tratamentul artrozei genunchiului după accidentare preparat articular glucozaminic

  Miscarile segmentelor radiusului, sunt inverse celor din pronatie, cele doua oase articulatie pumn paralele. Miscarea de pronatie si supinatie totalizeaza impreuna ˚ ˚ si poate fii amplificata pana la ˚ prin miscarile de rotatie interna si externa ale bratului. Andrei Ioan Bogdan Subscribe.

  tendinita glezna cauze artropatie la genunchi cum să tratezi