Ce sunt articulatiile?

Articulatii anatomie. Sistemul articular

Conținutul

Sinartrozele Sunt articulatii imobile ale caror suprafete osoase sunt aprope in contact iar intre elementele scheletice exista un tesut conjunctiv fibros sau cartilaginos: 1.

articulatii anatomie

Articulatii fibroase — intre suprafetele articulare exista tesut conjunctiv bogat in fibre de colagen si tesut fibro-elastic suturi, gomfoze, sindesmoze 2. Articulatii cartilaginoase — in acest caz elementele osoase sunt unite de un cartilaj hialin sau de un disc fibrocartilaginos sincondroze, simfize.

Sinostoza: oasele sunt unite prin tesut osos.

Din cauza acestui aspect, articulatiile de acest tip sunt imobile. Acest tip de articulatie este intalnita la adult la oasele craniului.

articulatii anatomie

Sincondroza:oasele sunt unite prin cartilaj hialin. Astfel de exemple sunt cartilajele epifizare ale oaselor in crestere si intre prima pereche de coaste si stern.

articulatii anatomie

Sindesmoza: oasele sunt unite prin ligament interosos format din tesut conjunctiv dens. Un astfel de exemplu este simfiza pubiana.

Suprafața articulară a talusului[ modificare modificare sursă ] Suprafața articulară a talusului, este sferoidă și împărțită în 4 fețișoare articulare separate prin proeminențe netede, una pe capul talusului fața articulară naviculară și celelalte trei pe fața inferioară a talusului fața articulară a ligamentului calcaneonavicular plantar, fața articulară calcaneană anterioară și fața articulară calcaneană mijlocie. Fața articulară naviculară, situată anterior pe capul talusului, este ovalară și convexă; ea corespunde cu fața posterioară a osului navicular.

Diartrozele Sunt articulatii cu mobilitate crescuta. Acestea unesc oasele lungi articulatia genunchiului, a cotului.

articulatii anatomie

Structura capsulei diartozelor este diferita in functie de articulatie, dar in majoritatea cazurilor, acesteia i se descrie un strat extern fibros si un strat intern sinovial. O particularitate a diartrozelor este ca legatura dintre capetele osoase se realizeaza prin intermediul unor ligamente si a unei capsule de tesut conjunctiv.

 1. Artrita progresiva a soldului
 2. Tablete pentru leziuni articulare
 3. Спасибо, Бенджи, - Николь чуть пошевелилась на коврике.
 4. Tipuri de articulații osoase - Animație 3D - Predare și învățare Digitală Mozaik
 5. Înot și artroză a articulației șoldului
 6. Unde tratează artroza articulației cotului
 7. Cel mai bun medicament pentru genunchi
 8. Articulațiile din genunchi doare cum se tratează

Aceasta capsula cuprinde cavitatea articulara care la randul ei articulatii anatomie lichid sinovial. Acesta are rolul de a facilita glisarea suprafetelor articulare acoperite de cartilaj hialin dar si de a hrani cartilajul articular.

 • Tratamentul leziunii ligamentului de umăr
 • Articulațiile Ce sunt articulațiile?
 • Articulațiile - promoperso.ro
 • Regenerarea țesutului conjunctiv și muscular
 • Dureri articulare la maseur
 • Ce sunt articulatiile?
 • Sistemul articular | Anatomie si fiziologie

Cartilajul articular contine fibre de colagen care sunt asezate in forma de arcada ogivala, aceasta dispozitie avand rolul de a distribui uniform fortele generate prin aplicarea unei presiuni, asupra masei tisulare.

Un element important articulatii anatomie contribuie la elasticitatea cartilajului este respingerea electrostatica reciproca a gruparilor SH sulfat si COOH carboxilambele electronegative, din cadrul moleculei de glicozaminoglicani.

articulatii anatomie

Socurile mecanice intermitente la care sunt supuse permanent articulatiile sunt atenuate de cartilajul articular elastic. La nivel molecular, responsabili sunt proteoglicanii care retin cantitati mari de apa, functionand astfel ca un amortizor biomecanic.

Meniu de navigare

In momentul aplicarii unei presiuni, apa din matrice este deplasata in lichidul sinovial. Clasificarea diartrozelor: 1. Clasificarea diartrozelor in functie de tipul suprafetelor articulare: - plane artrodii - situate intre doua oase care au suprafete articulare plane - sferoidale.

 • Noi medicamente pentru durerile articulare
 • Suprafețele articulare[ modificare modificare sursă ] Scripetele astragalian și cu cele două fețe maleolare sunt acoperite de un strat gros de cartilaj hialin, a cărui grosime maximă 2 mm se află la nivelul șanțului scripetelui și pe povârnișul medial.
 • Ce sunt articulatiile? | promoperso.ro
 • Corticosteroid articular
 • Cum să îndepărtați umflarea articulațiilor mâinilor
 • А что такое прорицатель, мама.
 • Articulația talocalcaneonaviculară - Wikipedia