Coloana vertebrala

Coloană vertebrală, Lasati-ne un testimonial

Conținutul

  Wednesday, 10 January Explorarea IRM a coloanei vertebrale poate detecta și analiza modificări osoase vertebrale tumori, tasări, inflamații etc.

  Acest tip de examen este frecvent utilizat pentru evidențierea herniilor de disc și a eventualelor compresii ale rădăcinilor nervoase corespunzătoare.

  coloană vertebrală artralgie co znamená

  Dacă este necesară examinarea de multiple segmente, timpul de explorare crește corespunzător. Pentru evaluarea modificărilor degenerative spondiloză și pentru cele mai multe modificări discale, examenul se limitează la o explorare nativă.

  coloană vertebrală dureri la nivelul articulației umărului și la încheieturi

  În cazuri particulare, mai ales în coloană vertebrală de inflamații sau de tumori, examenul trebuie completat prin injectare intravenoasă de contrast. Ce este IRM-ul de coloană vertebrală? Este o investigație coloană vertebrală noninvazivă, utilizată pentru a evidenția modificările de boală la nivelul coloanei vertebrale,  a măduvei spinării,  a țesuturilor înconjurătoare.

  La ora actuală, este cea mai avansata metodă imagistică de diagnostic paraclinic.

  coloană vertebrală tratamentul articulației genunchiului durerii în interior

  Cum se pregătește pacientul? Pacientul nu are interdicții la mâncare și lichide non-alcoolice, dacă nu i se va indica altfel de medicul specialist. Este util să aducă orice documente medicale în cazul bolilor diagnosticate deja.

  Contact Afectiuni ale coloanei vertebrale Coloana vertebrala reprezinta o parte vitala a corpului uman, are rolul de sustinere a corpului si de protectie a maduvei spinarii, are o structura unica care permite un anumit grad de miscare fara a pune in pericol maduva spinarii.

  Înainte de a alimente guta interzise în camera unde se va efectua procedura, pacientul nu trebuie să aibă asupra sa bijuterii, ochelari, ceas, carduri magnetice, alte obiecte metalice de vestimentație. În ce afecțiuni este folosită această investigație?

  coloană vertebrală mâinile și articulațiile devin mai reci

  IRM-ul de coloană vertebrală este utilizat pentru diagnosticarea unor afecțiuni precum: — anomalii congenitale ale vertebrelor și măduvei spinării — discopatii degenerarea, hernierea discului intervertebral ce cauzează dureri severe la nivelul coloanei vertebrale — boli inflamatorii ale măduvei spinării și nervilor spinali — infecții vertebrale Investigația permite vizualizarea avansată a discurilor vertebrale, ligamentelor, măduvei spinării după traumatisme și are o acuratețe crescută în detectarea tumorilor de la nivelul coloanei.

  Pe baza imaginilor obținute, medicul neurochirurg are o imagine precisă a leziunii,  putând decide dacă este necesară intervenția chirurgicală.

  coloană vertebrală articulațiile picioarelor doare ce să facă glezna

  Totodată, investigația este folosită pentru monitorizarea imagistică postoperatorie.